Color service


Natuurlijk kleuren, hoe werkt dat?
De kleurproducten bestaan voor 100% uit gemalen planten en zijn dierproefvrij. De kleur hecht zich aan de buitenste lagen van het haar. Het eigen pigment wordt niet aangetast en de haarstructuur blijft intact. Je krijgt zelfs meer volume en glans!

Dekt het mijn grijze haren?
Jazeker! Plantaardig kleuren kan in verschillende varianten. Zo kan je kiezen voor een natuurlijke kleur die dicht bij de eigen haarkleur ligt. Omdat de samenstelling in de kleuren anders is dan bij chemisch, is de kleur ‘zachter’ en dekt deze meestal niet massief. Een mooie kleurnuance om net even wat meer body te krijgen of die paar grijze haren mooi op te laten gaan met de rest van het haar. Bij deze kleuring heb je ook geen harde uitgroei, maar vervaagd deze heel geleidelijk.

Een andere kleurvariant is een dekkende kleur. Hiervoor wordt je haar 2x achter elkaar gekleurd. Eerst een basis laag ( een voorpigmentatie ). Daarna komt de 2e kleur die goed op de 1e kleur kan hechten. Deze kleur vervaagd niet. Sterker nog, omdat het haar niet beschadigd van de kleur blijf deze stevig zitten en zal moeten uitgroeien. Deze dekt dus ook de grijze/witte haren.

Lichter kleuren/ blonderen kan niet. Daar is namelijk een chemisch proces voor nodig.

In landen zoals India en Afrika gebruikt men deze manier van kleuren al eeuwenlang. De kleuren bestaan onder andere uit; henna, senne bladeren, berkenbladeren, blauwhout, vlierbessen, zwarte thee, kummel, oregano, kurkuma, sali, sandelhout, indigo, rood sandelhout, hibiscus, rabarberwortel, krapwortel, vuilboomschors, koffie, roomse kamille, malve bloemen, rode biet en nog meer wortels, schors, hout, vruchten en blaadjes.

Bij (over)gevoeligheid voor bepaalde stoffen, kunnen we nakijken of dit in de gewenste kleur aanwezig is, of niet.

Direct afspraak maken of advies? 06-24969583